16 Ocak 2009 Cuma

''Diego'' Ribas da Cunha


Uzun zamandır Fenerbahçe'de Alex'in miadının dolduğunun ve yerine daha kaliteli bir oyuncu alınması gerektiği konuşuluyor.En başta adı geçen Oyuncu da Werder Bremen'li Diego.
Dün akşam Werder Bremen-Beşiktaş hazırlık maçını izledim.Özellikle Diego'ya dikkat ettim.Zaten dikkat edilmeyecek futbolcu değil!! Sahadaki tüm oyuncular farklı,o farklı oynuyordu.Biraz futboldan anlayan ama Diego'yu tanımayan biri bu oyuncu ''Çok iyi Oyuncu'' derdi.Bence Dünyadaki en iyi klasik 10 numaralardan biri.Bana ilginç gelen Juventus gibi oyun stili belli olan ve bu tür oyuncularla pek işi olmayan bir takımın bu oyuncuyu ısrarla istemesi oldu.
Gelelim Fenerbahçe'ye gelir mi? Bence çok zor.Geçen hafta Werder Bremen menajerinin Juventus kampında görüntülenmesi,Juventus'la dirsek temasında olduğunu gösteriyor.Juventus takımı da açık seçik Diego'yu istediklerini beyan ettiler.Fenerbahçe'nin bu oyuncuyu alabilmesi için tahminimce Diego'ya 5-6 milyon euro senelik teklif etmesi gerekir.Bremen takımına da bir 20-25 milyon euro tabiki.. Yani transfer 3 senelik oyuncu ücretiyle birlikte 40 milyon euro ya patlar.Değer mi ? Bence değer.Düşünün Guiza+Emre bu rakamı geçmedi mi zaten?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tür futbolcuların juventus milan barcelona gibi avrupanın üst düzey kulüpleri varken fenerbahçe gibi avrupanın sıradan bir takımına gelmesi sadece bir hayal olabilir.diego ne zaman fenerbahçeye gelir ya üst düzey oyuncu kriterlerini kaybederse(örnek anelka) ya da yaşı kemale erince(örnek roberto carlos).