9 Ocak 2009 Cuma

Bir Garip Transfer...

Başlığımı REZALET.. diye atıp sonradan biraz daha tarafsız olayım,Sadece Beşiktaş'lı gözlüğümden bakmamayım dedim.Yusuf Şimşek Beşiktaş'a transfer oldu.Zaten söylenen sözlerden,açıklamalardan Yusuf'un herhangi başka bir takıma transfer olacağı belliydi.Herkes bu takımın Trabzonspor olacağını düşünürken hem de oyuncu Trabzonspor kampındayken Yüce Beşiktaş Yönetimi ve Hocası yine yapacağını yaptı ve Yusuf'u Tuna+Aydın Karabulut+600 tl karşılığında transfer etti.

Birkaç sitede Aydın'ın kiralık verildiğine dair yazılar okudum ancak öyle değilmiş.Hatta sözleşmesine ''Beşiktaş isterse 500 $ karşılığında geri alır'' maddesi koydurmaya çalışmış BJK yönetimi ama tabiki başaramamış ''becerememiş''.Sözleşmeden silmişler bunu.

Bursaspor açısından çok olumlu bir alış-veriş oldu.Tuna gibi Anadolu takımlarında oynayabilecek bir stoper aldılar.Geleceğin yıldızlarından olacağını düşündüğüm Sol kanat oyuncusu Aydın'ı aldılar.Üstüne para aldılar :) ve Yusuf gibi Bursa'da oynamaya niyeti olmayan 34 yaşında bir oyuncuyu yolladılar.

Günümüz futbolunda Alex'in,Lincoln'un tartışıldığı bu tür oyuncuların günün futboluna uymadığını konuştuğumuz ve büyük takımların artık bu tür oyuncular almaması,oynatmaması gerektiğini düşündüğümüz noktada Beşiktaş Bu tür oyuncuların ''BABASINI'' transfer ediyor.Hemde 34 yaşında ediyor.Hemde karşılığında Gelecek vaadeden oyuncusunu veriyor.
Mustafa Denizli'nin ne kadar geri kafalı,sadece günümüzü düşünen,eskilerin futbolunu oynatmaya çalıştığını gördüm.Mustafa Hoca benim için bitmiştir.

4 yorum:

Tolga Şener dedi ki...

Yıldırım Demirören'le Mustafa Denizli iyi bir ikili olmuşa benziyorlar, yakında Serhat Akını'da Beşiktaşta görebiliriz derim ben :)
Dün Trabzon Yusuf'u bitirdi derken Bugün Beşiktaş'ta olması nasıl gerçekleşti acaba olayın iç yüzünü çok merak ediyorum, sonuç olarak olaya Yusuf açısından bakarsak tabii ki Beşiktaş'a gelmek onun için tam bir piyango, bir anadolu'dan takımından diğer bir anadolu takımına tranfer olacakken bi anda kendini Beşiktaş'ta buldu.

Faruk dedi ki...

Aydın Karabulut geçen sezon da Beşiktaş'ın birkaç karşılaşmasında gerçekten çok verimli oyunlar çıkardığını izlemiştim, özellikle deplasmanda 2-1 kazanılan Sivasspor maçını neredeyse tek başına aldı diyebilirim. Kiralık olduğunu sanmıyorum Aydın'ın ama araştıracağım gün içinde biraz daha, ben hala Yusuf'un faydalı olabileceği kanaatindeyim ancak sadece önümüzdeki 18 maç için söylüyorum bunu, hatta sıkışan iç saha maçlarında maç kurtarabilir, neticede öyle ya da böyle Ersun Yanal ve Mustafa Denizli gibi iki tane milli takım çalıştırmış hoca istiyor bu adamı yarım sezon olsa da, biz onlar kadar iyi bilmeyelim derim şimdilik...

Melih Kazdağ dedi ki...

O iki hoca da kendini bilmiyor bence..Bir oyuncuyu alternatif olarak alırsınız ama klübü bu kadar zor durumda bırakmazsınız,geleceği olan oyuncuyu bu kadar kolay harcamazsınız,Futbolun gelişmesine balta vurmazsınız.
Ersun hoca eski takımlarında hep hızlı futbol oynatırdı.Rakipleri nasıl zor durumda bıraktığını bir hatırla.Bu tarz futbolu yavaş yavaş Trabzonspor'a da uygulatacak bence ama tüm bunların aksini yapan bir oyuncuyu istedi(yarım sezon da olsa)

Mustafa Hocaya zaten birşey demiyorum..Beşiktaş'tan sonra Lig TV ye yorumcu olacak yine ama orada da izlemeyeceğim kendisini...

Melih Kazdağ dedi ki...

İyi bir ikili demişken Mustafa Denizli ile Yıldırım Demirören defansta tandem oynamazlarmı Beşiktaş'ta.Bir an gözümün önüne geldi de.

Havadan top geçmez bi kere bizim başkanda öyle bir kafa varki 5 top boyutunda.Her kafa topunu alır.Daha doğrusu her hafa topu onun kafasına çarpar.Mustafa Denizli'de moral motivasyon bakımından takıma katkıda bulunurr.''Oluuurrr Oluuurrr yediğimiz 2-3 gol bizi hedefimizden alıkoymaz'' gibi moral cümleleriyle takımı motive eder.

Süper Tandem.. Ne dersiniz?