9 Aralık 2009 Çarşamba

KÜÇÜK HEDEFLER







Beşiktaş-CSK Moskova maçını dikkatlice izledim. Bir defa Sahadaki 2-3 futbolcu dışında bu maçı çok önemseyen kimse yoktu. Bunu bana kimse anlatamaz. Maçta Ernst ve Özellikle Fink maça çok iyi konsantre olmuştu ve ilk 20 dakika bu iki oyuncuya Bobo'nun hırslı oyunu katılınca baskılı oynayan bir Beşiktaş İzledik. He zaman derim çok iyi oynarken golün gelmesi gerek. Tello karşı karşıya kaçırdı ve maçın dönüm noktası oldu bu. İlk 20 dakika sonunda rakip takım dengeyi kurdu ve hızlı paslarla devamlı açık aradı.






Türkiye liginde Alex'i adam adama 90 dakika tut bunu anlarım çünkü Alex Takımının hücum gücünün yarısı ancak Avrupa takımları daha çok takım futbolu oynayıp toplu hücum yaptıklarından dolayı Toraman'ın birebir oynaması Beşiktaş orta sahasını 2 kişiye düşürdü. Maçta Toraman'ın tuttuğu futbolcu Beşiktaş defansına yakın oynamaya başlayınca Toraman 'O'nu takip edeceğim diye defansı beşledi.

Hocamız maç boyu bundan vazgeçmeyince 2 takım da 10'ar kişi oynadı ancak takım oyununu çok daha iyi oynayan takım CSK Moskova Şampiyonlar Ligi 2. tur vizesini almış oldu.

Beşiktaş maç boyu galibiyet için 2-3 gol pozisyonu harcadı ve herkes der ya Zaten O kadar yakalayabilirsin atmalısın diye malesef atamadık.


Maçın benim için anlamı bunların hepsinden daha farklı. Beşiktaş Camiasından,taraftarına ,futbolcusuna kadar bu maçta 'UEFA ligine' devam etmezsekte bir şey olmaz ligde toparlandık'' düşüncesindeydi. Tribünler dolu değildi ve ''sinirli'' Beşiktaş taraftarı rakip takım oyuncusunu oyundan çıkarken alkışladı. Maç bitiminde kendi takımına destek verdi. Bunların hepsi bu maçın çok da önemli olmadığı düşüncesinde olmalarındandı. Oysa ki Avrupa'da devam etmek hem maddi yönden çok avantajlı hem de takıma vereceği extra özgüven vb çok önemliydi. Beşiktaş takımının amacı Sadece Türkiye Ligini kazanmak ise ben buna 'Küçük Hedefler' derim ve Bunu Camiamıza hatta kendime yakıştıramadım.

Bunların dışında sahada bir oyuncu vardı Milos Krasic adında. Uzun zamandır bu kadar iyi bir oyuncu izlememiştim. Fizik,Güç,Hız,Serilik,Pas,Oyunu Okuma,Şut,Gol. Daha nasıl anlatsam ki.
Gelecek Yılların Süperstarı olacağına eminim.








Hiç yorum yok: