4 Ağustos 2009 Salı

Süper Kupa Fenerbahçe'nin


Süper Kupa Beşiktaş'ı 2-0 la geçen Fenerbahçe'nin müzesine gitti.. Aslında taraftarlar için daha önemlisi takımlarının önümüzdeki sezon hangi tertiple oynayacakları,yeni transferlerin nasıl futbolcular olduğu ve ne kadar uyum sağladıklarını görmekti. Tabii Kupa sahibi olmak cabası...

Takımlar yeni sezon önemli ipuçları verdiler. Kazanan Fenerbahçe'yle başlayayım. Bu sene oyun disiplini daha üst düzeyde.Daum'u gelmesiyle bunu herkes bekliyordu zaten. Sabırlı bir takım,mücadele etmeye çalışan,her oyuncunun kendi mevkisinde kendi işini maksimum yapmaya çalıştığını gördüm. Oyun taktiği önceki senelerdeki gibi. Geçen sene tek forvet oynadığında başarılı olamayan ve sahada silik kalan Guiza bu sene arkasındaki oyuncuların daha aktif olmasıyla başarılı bir sezon geçirecek gibi.Alex bildiğimiz Alex.. Maç boyu markaj yap,hiç birşey yapamaz oyunun içinde kaybolur,markajı bir bırak;kalende görüyorsun golü.. Fink son 15-20 dakikaya kadar Alex'in yakınındaydı. Sonra taktik gereği Alex'i markajı bıraktı. Fenerbahçe takımının hala en etkili silahı olacağını gösterdi Alex. Yeni transferlerden başlayalım. Dos Santos Beşiktaş Alan savunması arasında kayboldu,ara sıra saman alevi gibi parladı,bireysel çabası sonucu birkaç dripling,birkaç çalım,maçın geri kalanında aktif olamadı.Yine de bölgesine sadık ve disiplinli gözüktü bana. Belli başlı maçlarda çok etkili olacağı,bazılarında ise sahada gezinen bir adam olacak gibime geldi.Uğur'dan iyi olduğu aşikar ama ben yıldız ışığı göremedim.Daha çok erken olduğunu da söylemek isterim.. C.Oliveira (Baroni) Maldonado'nun daha fiziklisi,daha tekniği.Ama bölgesinden hiç ayrılmıyor(Maldonado gibi) Bizim basın bu tür oyuncuları sevmez.Birkaç haftaya eleştiriler başlar. Daum'un O'nu bu şekilde oynattığı kanısındayım. Maçta çok koştu ve mücadele etti. Fenerbahçe için pozitif olacağı aşikar. Emre Belözoğlu maçta iyi oynadı,çabuk yoruldu,Oliveira'nın önünde oynuyor ve hem defansif hem ofansif görevlerini yerine getirdi. Neden kondisyon sorunu var anlamış değilim..

Bilica tam bir saatli bomba. rakip forvetlere karşı devamlı hamleli,top onlara gelmeden basmayı deneyen,ileriye çıkan defans oyuncusu için bayaa teknik bir oyuncu. Ben Brezilya'lı Lucio'ya benzettim. Maçta çok başarılıydı. Tabii G.Gönül ismi geçmeden Fenerbahçe analizi bitmemeli. Bu seneye çok iyi başladı. Çok iyi oyuncu.

Fenerbahçe disiplinli,çok sabırlı ama hücum futbolu oynamaya çalıştı. Belli ki takım özellikle de orta saha tam oturmamış.Hücuma kalkmak istediklerinde Ernst ve Fink'i karşılarında buldular ve o bölgeyi geçemediler. Tek çözüm kanatlara gitmekti. Özellikle Vederson bindirmelerle etkili oldu. Maç ortada giderken son 15 dakika da gelen penaltı herşeyi Fenerbahçe lehine çevirdi. 2 takımda çok yorgundular ve bu saatten sonra hangi takım olsa maçı çeviremezdi.Öyle de oldu. Son dakikada Guiza'nı adrese teslim ortasında Koca Kafalı Alex güzel bir gol daha atarak Süper Kupayı Fenerbahçe'ye kazandırdı. :)

Son sözler:

Genel olarak Fenerbahçe dirençli takımlarla oynarken sorun yaşayacağa benziyor. Bu takım ne kadar disiplinli oynasa,ne kadar mücadele etmek istese de Takımdaki oyuncuların fiziki yapısı buna izin vermiyor. Dos Santos ve Kazım fizik olarak yetersizler. Bütün yük Emre ve Oliveira'ya biniyor. Alex'i zaten biliyorsunuz. 4-5-1 veya 4-4-1-1 gibi oynayan Fenerbahçe'de orta 4'lünün 2'si fizik olarak zayıf olursa bunu ancak tekniklerini kullanıp çok pas yaparak giderebilirler. Bakalım sene içinde bunu yapabilecekler mi?( Kazım'ın yerine M.Topuz monte edilirse bu eksiği büyük ölçüde giderirler)

Hiç yorum yok: