13 Ağustos 2009 Perşembe

Fenerbahçe için kaçırılmaz fırsat...


Stad Çaykur Rizespor'un yeni stadı. İlk başta yeni stadları hayırlı olsun. Açılışı dolayısı ile Ç.Rize-Fenerbahçe karşılaştı. Maçın tamamını izledim ve bir lig maçıymış gibi mücadele oldu sahada. Bunun altında normalde çok oynamayan oyuncuların ilk onbirde oynamaları ve kendilerini gösterme çabaları yatıyordu. Maçla ilgili çok birşey yazmaya gerek yok ama 2 adam hakkında mutlaka birşeyler yazılmalı. Birincisi Bilica. Uzun zamandır bu oyuncu kadar dağınık bir oyuncu görmedim. Bir tandem oyuncusu neden bukadar ileri çıkar,ileriye hamle yapmaya çalışır anlamış değilim. Bu tarz oynayacaksa çok sorun çıkartır takımına.

İkincisi ve önemli oyuncu ise Mehmet Topuz. İlk yarı biraz tutuktu,arkadaşlarıyla anlaşamadı,nerede duracağını pek bilemedi ancak topları olumlu kullandı. İkinci yarı ise tam anlamıyla sahanın yıldızıydı.Daum devre arası gerekli uyarıları yaptı herhalde ki orta saha dağılımı fevkaladeydi ve Mehmet Topuz yıldızlaştı. Top alış verişleri hem hızlı hem de bitiriciydi. Birkaç öldürücü pas attı ama arkadaşları faydalanamadılar. Ve çok güzel bir gol attı.

Başlığıma gelecek olursam;dün M.Topuz Alex'in oynadığı bölgede oynadı. O bölgede nasıl oynanacağını herkese de gösterdi. Alex'i izleye izleye uyuşuklaşmış olan bizler,''10 numara koşmaz,ayağına gelince oynar'' kanısının dün gece Mehmet Topuz'u izleyince ne kadar yanlış olduğunu birkez daha anladım.,Avrupa takımlarının o bölgede oynayan oyuncuları,Pas yüzdeleri yüksek,mücadeleci ve en önemlisi tempolu oyuncular. Alex' a saygı duyarım ama Gelişen futbol bu tür oyunculara saygı duymuyor.

Mehmet Topuz devamlı oynaması için tabiki her maç aynı oyunu,tempoyu ortaya koyması gerekiyor. Ama dünkü oyundan sonra Çok koşan,mücadeleden kaçmayan,asist yapabilen,maç boyu oyundan düşmeyen, şut atabilen,gol atabilen ve temposu yüksek bir oyuncun varken hem de bu oyuncu Türk iken biraz cesaretli olunursa İstenen 'ısıran,mücadele kokan ve tempolu'' futbol Fenerbahçe'li futbolseverler tarafından izlenebilir. Fenerbahçe için çok önemli bir fırsat...

Hiç yorum yok: