10 Mayıs 2009 Pazar

Beşiktaş Muradına Erdi..




Uzun uzun haftalar geçti ve Beşiktaş bu bekleyişten sonra liderlik koltuğuna oturdu.. Asıl rakipleri olan Fenerbahçe ve Galatasaray erken havlu atınca bunu fırsat bilen diğer rakipleri Sivasspor ve Trabzonspor uzun süre zirvede kalmışlardı... En sonunda ve de ligin bitmesine 3 hafta kala 2 puan farkla zirveye oturan Beşiktaş aslında geçen haftaki Fenerbahçe maçından çokda farklı oynamadı.. Yine kötüydü..Yine kötüydü.. Ben şampiyon olacağım diyen büyük takım havası yoktu sahada.. Ankaraspor'un rahat durumda olması ve daha da önemlisi 2 forveti Murat Tosun Ve Meye'nin sakat olması Ankaraspor'un hücum gücünü çok azaltmıştı.. Geçen haftadan bir kaç fark vardı sahada..Onlarda galibiyeti getirmeye yetti zaten.. İlk başta Cisse... Cisse Beşiktaş'a geldiğinden beri ilk defa bu kadar istekli oynadı.. İyi oynadı diyemeyeceğim çünkü yetenekli bir oyuncu değil..Ama istekli oynaması 3 hafta sonra takımdan ayrılacak bir oyuncu için çok profesyonel olduğu anlamına da gelir.. Ernst kanımca daha fazla defansif oynamayı bilen,her boşluğu dolduran bir oyuncu.. Ama Denizli onu devamlı ileriye yolluyor,dönen topları almasını istiyor.. İstiyor ama o da makina değil ki.. Son maçlarda bu yüzden defansif anlamda sorunlar yaşadı.. Delgado hakkında çok şey yazılamaz..Bu takımın 10 numarası ve kaptanı olamaz..Hatta bizim ligde ilk 8 e giren takımlarda oynayamaz.. Asist yok(Son maçta yaptı hakkını yemeyeyim) Şut yok,gol yok,oyunu yönlendirme,dinlendirme yok.. Kısacası Lider oyuncu değil.Seneye mutlaka gönderilmesi ve bütün bu saydıklarımı yapabilen bir lider oyuncu alınması gerekir..Tello çok yetenekli ve hırslı bir oyuncu ama onun da devamlılığı yok.. 3-4 maç iyi 3-5 maç dökülüyor.. Kesinlikle yardımcı oyuncu statüsünde.. Lider oyuncunun yardımcılığını yapacak kalitede,devamlılıkta..
Dün Ankaraspor maçında Her Beşiktaş'lı oyuncu top rakipteyken topun gerisine geçti ve bölgesini ve adamını savundu... Holosko maçın büyük kısmında sağ bek,Yusuf sol bek gibi oynadı.. Bu iki oyuncu da çok çalıştılar maçta.. Buna bazı kişiler modern futbol der ama ben eksik gediklerin kapatılması diyorum.. İ.Üzülmez tek başına defans yapamıyor artık.. Keza sağ tarafta aynı.. Takımın bu sene şampiyon olsun olmasın 4-5 kaliteli oyuncuyla takviye yapılması gerekiyor.. Bu alınacak oyuncuların yürekleri büyük ve lider oyuncular olması da gerekiyor..
Son olarak forvetten bahsedeceğim.. Nobre sakatlanana kadar Beşiktaş oyunlarında rahattı.. Oyun sıkışınca Şişir Nobre'ye indirsin.. Nobre orada fizik gücüyle oyunu tutuyor ve Defansı çok yıpratıyordu.. Son haftaya kadar Bobo'yu Nobre gibi kullanmaya çalışan Denizli Bu hadtaki maçta Bobo'yu daha serbest bıraktı..Bobo Sahada çok gezdi.. Fizik gücü yerinde olmamasına rağmen defansı yordu.. Holosko'ya gelince.. Bu adamı oynatmamak çılgınlık gibi birşey.. Bir defa ayağına top geldiğinde kesinlikle olumlu kullanıyor.. Boşluk bulduğunda ise tren gibi.. Gol vuruşu ise oldukça etkili.. Ben olsam seneye Bobo'yu ne olursa olsun satarım.. Ve Holosko'nun yanına forvet ararım.. Nobre'de sisteme göre forma giyer..Nasıl olsa Türk Oyuncu..


1 yorum:

omanim dedi ki...

bizde çıkıcaz kerevetine ama:))şaka bir yana bende rahatladım ya.zorla şampiyon yapıcaklar bülent uygun tipinde bi adamı.bursa olsun antep olsun kaysei olsun canı gönülden desteklerim.onlara yakışır şampiyonluk özellikle bursaya ne taraftarları var adamların.bunların ne taraftarı taraftar ne teknik direktörü direktör ne mehmet yıldızı yıldız.he maçta milletle dalaşmaya başladı o da hocası gibi antipatik oldu iyice.neyse bu sene beşikaşımız şampiyon olsun olmadı lazların takımı olsun sivas olmasın.