17 Mart 2009 Salı

Stoper Kewell...


Hamburg maçında Emre atıldıktan sonra Bülent Korkmaz Harry Kewell'i stoper'e çekti.Kewell o dakikadan sonra iyi mücadele edip tecrübesini de kullanarak maçı bitirdi.Şimdi İstanbul'daki maçta da Kewell'i stoper oynatmak istiyormuş...Anlıyorum adamın eksik orada oynayabilecek sadece genç&tecrübesiz oyuncuların var ancak Almanya'daki maçta Kewell'in o bölgede oynamaya başlama zamanı Galatasaray'ın topluca defans yaptığı herkesin öncelikle defans hattını düşündüğü ve Emre'nin yokluğunu düşünerek Kewell'a yardım ettiği dakikalardı.Ali Sami Yen'deki maçta Galatasaray geriye düşerse,hücum yapması gerekirse,kısacası Kewell'a yardım gelmezse bu oyuncu nasıl oynayacak..
Bugün Arda'nın sakatlığının devam ettiği ve Hamburg maçında oynayamayacağı da açıklandı Kewell'a hücumda daha fazla ihtiyaç var bence..Zaten 90 dakika Stoper oynayacak fizik kapasiteye sahip değil..

Oynarsa şenlik olur....

6 yorum:

Faruk dedi ki...

Stoper için kimi önerirsin Sevgili Admin? :)

Melih Kazdağ dedi ki...

Hakan Balta'dan Stoper olursa bir onun kadar fizikli defans oyuncusu Volkan Yaman'dan da stoper olur.Bülent Hoca kendisinin nasıl piyasaya çıktığını unutuyor..O genç yaşında büyük maçlarda oynayarak efsane oldu.Genç stoperleri var bildiğim kadarıyla.Bu kadar defans oyuncusu eksiği varken o oyuncuları en azından deneme adına lig maçlarında oynatamazmıydı.
Dediğim gibi en azından Volkan Yaman stoper'e Alparslan'da sol bek oynayabilir..
Kewell da sakat olsaydı Lincoln mu oynayacaktı yani??

Aslında boşuna konuşuyoruz.Maçtan sonra aslında Kewell'in stoper özellikli oyuncu olmaması nedeniyle yenilen goller konuşulacak..

Faruk dedi ki...

Mehmet Güven oynayacak bence...

Melih Kazdağ dedi ki...

Baros-Lincoln tandeminin oynamasını bekliyorum.... Baros'un tecrübesinden yararlanır GS...

Baros 6 yaşındayken babasıyla oynarken hep tandem oynarmış.. :)

Adsız dedi ki...

:))))))

Melih Kazdağ dedi ki...

Evet,Kewell'in tecrübesinden oyunun sonlarında da olsa yararlandılar..

Kewell'in stoper oynamaması gerektiği ile ilgili kafamdaki şeylerden biri de fiziksel yetersizliğiydi.Sonuçta bir hücum oyuncusu yorulduğunda pasif dinlenir,oyunda saklanır vs.Defansta 2-0 öndeyken nasıl yapacaktı bunları...yapamadı.. Neyse olan olmuş.. Gelecek 10 yıl içinde Bir şampiyonlar ligi finali,bir uefa finali daha alırız..Yeni stadlarımız yapılıyor..Seyrantepe ,Beşiktaş Stadı Kadir Has vs.O zamanlara hazırlık yapmak lazım.