18 Şubat 2011 Cuma

Şampiyonluk Yarışına Dışarıdan Bir Bakış...



Şampiyonluk yarışı 3 takım arasında ve son 1 kaç haftaya kadar sürecek gibi. Trabzonspor takım kurgusu oturmuş, düzeni işleyen ancak içeride biraz karışık gibi gözüküyor. Sezon başından beri başka TD olsaydı çok daha dağınık olurlarsı,basında disiplinsizlikler ve skandallar boy boy çıkar ve camia dağılırdı. Teofilo tam anlamıyla patlama yaptığı sıralarda takımdan ayrıldı. Jaja ve bir kaç oyuncu kampa geç geldi ve sezon başından beri idare edilen E. Baytar..
Şenol Güneş amaca ulaşmak için tüm bu olağanüstü olayları gayet başarılı bastırdı.
Sanki şampiyonluk baskısı hem Hocayı hem Başkanı biraz sıkıştırıyor. Takımda bu tür yarışlara alışık sadece Serkan var . Sahadaki yarışta önde olan Trabzonspor Psikolojik açıdan Fenerbahçe ve Bursaspor'un gerisinde kanımca. Taraftar ve camia psikoloji açısından bu yarışlarda çok önde olan bir Fenerbahçe'yle sahadaki ''Daha fazla takım olma'' üstünlüğünü kullanarak yarışıp şampiyon olmak istiyorlar. Hala lider olmalarında birkaç oyuncunun ekstra performansı ve şansları da etken.
Fenerbahçe mücadele gücünü yükseltti ve formsuz birkaç oyuncusu forma girince fark yarattılar. Son dönemde Niang ve M.Topuz'un formu takımı yukarılara çıkardı. Emre'nin formsuzluğunu da kapattı. Yukarıda da bahsettiğim gibi şampiyonluk yarışında camia&taraftar&takım tam anlamıyla birleşmişler ve sahadaki oyun anlamındaki eksikliklerine rağmen Trabzonspor'a göre avantajlı görüyorum.

Son olarak Bursaspor devre arasında kendileri açısından çok önemli bir oyuncu olan Kenny Miller'i transfer etti. Sonrasında da Altidore gibi genç ve gelecek vadeden,aynı zamanda bizim ligimize uygun fiziksel güçte bir oyuncuyu kadrolarına katarak takıma güç kattılar. Basında şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilmemeleri Onlar için büyük avantaj. Benim şampiyonluk adayım Bursaspor.

Hiç yorum yok: