6 Haziran 2009 Cumartesi

Şimdi Ne Olacak??


İlginç gelişmeler yaşanıyor M.Topuz transferinde... Beşiktaş oyuncuyla anlaşıp borsaya duyuruyor.. Fenerbahçe ise ''bonservisini'' aldık diye... Antu da ''Mehmet Fenerde Topuzu Kartal'a'' gibi şeyler çıkıyor... :)

Beşiktaş'ın ilk başta yaptığı yanlış.. Oyuncuyla anlaşıp nasıl olsa kulübüyle de anlaşırım diye düşündü...

2. yanlış Fenerbahçe'nin yaptığı... Baştan beri Beşiktaş'lıyım diyen en son açıklamasında'' 50 milyon $ verseler Fenerbahçe'de oynamam'' diyen bir oyuncuyu hala bizde oynayacaksın diye diretmesi..

Tek doğru olan her ne kadar profesyonel bir davranış olmasa da oynamak istediği ve hiç oynamak istemediği kulüpleri açıklayarak içten davranan Mehmet Topuz'un açıklamaları...

Peki şimdi ne olacak?

İpler Fenerbahçe'nin elinde mi?

Benim bildiğim kadarıyla 'Bonservis' diye bir olgu uzun zamandır yok..Adı kalmış o ayrı..

M.Topuz'un Kayserispor'la iş akdi anlaşması var.Bu yıl son yılı.. Kulüplere verilen 'Bonservis'' adı altındaki para o iş akdini zamanından önce bozması için verilen bir paradır... Yani aslında bu para Futbolcu tarafından ödenmesi gereken bir tazminattır. Ama tüm dünyada bu satın almak isteyen klüpler tarafından ödenir(Doğal olarak)

Tüm bunlara göre Fenerbahçe kulübü M.Topuz'un iş akdinin erken bitmesi için Kayserispor'a ödeyeceği miktar ancak oyuncuyla da anlaşması durumunda bir anlam taşır. Bunun dışında Mehmet Topuz Beşiktaş'la geçici lisansla oynamaya başlar..İşte sonra fifa-uefa mahkemeleri devreye girer ve Beşiktaş'ın Kayserispor'a ödeyeceği tazminat belirlenir... Bu tazminat belirlenirken M.Topuz'un son sene aldığı ücretten toplamda kaç defa milli olduğuna,yaşına,son yıllarında kaç defa milli olduğuna kadar birçok etmen vardır.,Ben Kayserispor'un en fazla 2-3 milyon$ alabileceğini düşünüyorum..

Fenerbahçe'nin Kayserispor'a vermiş olacağı para da yine Fifa-Uefa kanadından bir şekil geri alınır..

Bunlar benim nacizane fikirlerim.. Bu konuları bilen hukukçuların açıklama yapmalarını bekleyeceğiz....

Hiç yorum yok: