25 Kasım 2009 Çarşamba

Ne Zaman Adam Oluruz?

Kulüp başkanı çok sinirlenip hocasına''İstifa etsen iyi olur'' diyor Hocası kabul ediyor. Bununla kalmayıp 5 ilk 11 oyuncusunu bir gerekçe göstermeden kadro dışı bırakıyor.Bunlara kaptan Egemen'de dahil. Oyuncudan kaptanlığın alınacağını söylüyor.
Sportif Direktör Ünal Karaman bugünkü açıklamalarında kimse kadro dışı değil,sadece onlar ayrı çalışacaklar bir süre diyor.
Ben anlamadım.
Şenol Güneş hocayla anlaşıldı. Türkiye Liglerinde Kendini tam anlamıyla ifade edememiş başarılı bir hoca. Uzun yıllar çalışılacak deniyor,başarıyı 4-5 sene sonra arayacağız deniyor ancak yeni kadroyla başarmasına ramak kalan Ersun Hocayı Başaramadı diye ilk senesinden sonra kovuyorlar.
Bi defa başkanı koyacak kafasına 3-4 sonra başarılı olmayı, Eminim ki Ersun Hoca 6. 7. olsa takım geçen sene kafaya oynamasa bir sene daha ona sabredilirdi. Ama o FB-GS yokken ligi istedi,yarıştı,yarışmasa O'da oynatmasını bilirdi Barış'ları Ceyhun'ları.

2 yorum:

Faruk dedi ki...

Kardeşim benim, Ersun Yanal görevden alınmadı, istifa etti. Ersun Hoca ''yerel basın çok üstüme geliyor'' diye daha bir kez aralık ayında, bir kez de şubat ayında istifa etmiş ancak yönetim O'nun gidişini engellemiş. Bunu da çok sağlam bir kaynaktan öğrendim. Son istifada da diretince yapacak birşey kalmamış. Bizim burda yönetimi eleştirmemiz gereken husus, sezon boyunca yönetimin bir kez gibi ''delikanlı'' biçimde Ersun Yanal'ın arkasında durmamasıydı. Hoca herşeyle tek başına mücadele etti. Ayrıca o takımın o sezonun şartlarına göre yarışması son derece normaldi, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın olmadığı bir ligde Beşiktaş'ta sekiyorsa şampiyonluk kaptı kaçtıya gidebilirdi ve Ersun Yanal'ın yalnızca Trabzonspor için değil kendi kariyeri adına da şampiyonluğu kovalaması kadar doğal bir şey yok.

Melih Kazdağ dedi ki...

Senin söylediğinle benim ki aslında aynı şeyler ama bana muhalefet etmişsin. Ersun Hoca'nın arkasında durmayan yönetim O'nu istemeyen yönetimdir. Bu adam şampiyon olacağım diyen kadrolardan çok çok eksik olan kadrosuyla sonuna kadar ilerledi. Ha ne oldu kadro yetmedi, ilk 11 idare ederdi belki ama ilk 18 kesinlikle yetmedi. Arkasında olmayan bir yönetimle bu eksik kadroya rağmen,baskılara rağmen sonuna kadar dayanmaya çalıştı. Bana sakın deme 'Bizim kadro iyi,yeterli diye'. Beşiktaş'ta oyuna sonradan Yusuf,Tello,İsmail,GS'de Kewell Nonda giriyor. Kadro kalitesi ve derinliği tartışılmaz bi kere. Yönetim ne yapacaktı? Takıma takviye yapacaktı Ersun Hoca'nın arkasında duracaktı. Bu adamı isteseler arkalarında dururlardı.Demek ki istemiyorlar. Demek ki Yönetim Hatalı... Ben de yazımda bu tür yönetimler oldukça başarının hayal olduğunu şekil a örneğinde olduğu gibi anlattım.

Ben seneler önce birilerinden bir öneri duymuştum. Trabzon Takımı ve Tesisleri İstanbul'a taşınsın maçlarını İstanbul'da oynasın diye. Anlıyorum şehir takımı,şehir takımını çok seviyor ama bu şehir ve yerel basın bu kadar takımına zarar veriyorsa,İstanbul'a taşınma tartışılabilir bence.