16 Eylül 2009 Çarşamba

Taraftar Çok Etkileyiciymiş!!


Şunları kaç senedir yazacaktım ama içime sindiremiyordum. Yazamadım onun için.

Beşiktaş'lılar kendilerini kandırıyorlar.Beşiktaş'ın taraftarı akıllı geçiniyor ancak derin bir uykudalar. Maçlara gidip kendilerini eğlendiriyorlar. İstiyorlar ki maçtan sonra Onlar konuşulsun.Sadece Onlarla ilgili birşeyler söylensin. Takım kötümü? Olsun Taraftarımız müthiş!!
Bırakalım artık bunları.Bizim taraftarımız sadece olur olmaz yerde bağarmasını,sesini yükseltmesini bilir sonra da desibel sınırlarını aştık diye övünür. Taraftar yıllardır süregelen takımının kötü performansına,kulübün kötü yönetilmesi karşısında tavır koymayıp kendilerine oynuyorlar. Neymiş Çarşı en büyük taraftar grubuymuş. Taraftar dediğin abuk subuk transferlere harcanan paralara tepki gösterir, kulübüyle yaşar, kulübünün menfaatini düşünür.Futbol artık global ekonominin bir parçası. Kulüpler şirket gibi yönetilmeli, tek kuruşun hesabı yapılmalı.Stadlar büyütülmeli,daha fazla taraftar maçlara gelmeli ve daha fazla paralar kazanılmalı. Beşiktaş taraftarı takımını çok sever,herşeyi yaparlar ama yanlış yönlendiriliyorlar.Sağdan soldan gelen ''çok etkileyici'' ''muhteşem taraftar'' yakıştırmalarını gerçek olarak algılamayıp artık bunların da oyunun bir parçası olduğunu algılamaları gerekiyor.
Dün maçtan sonra Sir A.Ferguson 'da sorulan taraftar sorularına bunun gibi cevaplar vererek kendinin ve takımının sempatisini arttırmaya çalıştı. Bunun bu kadarla sınırlı kaldığını anlamamız gerekiyor.

Birileri Çarşı liderlerine yurt dışındaki maçlarda taraftar gruplarının takımlarını nasıl desteklediklerini izlettirmeleri gerekiyor.

Maça gelemedim ''muhteşem taraftarı' konuşmaktan. Beşiktaş için 1 puan'ın iyi olduğu maçta Mustafa Denizli O puanı yeterli görmedi. Yaptığı değişikliklerle en azından 1 gol atayım'ı oynadı.
Ancak oyuna aldığı oyuncu fiziki yetersizliği bizim ligimizde bile aşikar olan Yusuf'un Premier Lig oyuncular karşısında nasıl başarılı olacağını ben pek anlayamadım. Olamadı da. Yürüyerek adam geçmek bizim ligimize özgü! Dün olmadı. Morali bozulan Yusuf maçın geri kalanında çok pas hatası yaptı. Bu da zaten sahaya çok iyi yayılan M.United'a hızlı hücumlar sağladı. Onlardan birinde de golü yedik zaten. Beşiktaş fizik olarak geçen senenin çok gerisinde. Bireysel olarak zaten oyuncularımız 'Pigme' statüsünde. M.United'li oyuncular karşısında fizik olarak çok eksik kaldık. Maç boyunca zaten golü ha yedik ha yiyicez diye oturup kalktık.En sonunda da yedik.

Hedef Uefa olmalı. Yani 3.lük. Bu seneki performansa göre Uefa'da devam etmek başarıdır..

Hiç yorum yok: