27 Temmuz 2009 Pazartesi

Beşiktaş Hazırlık Kampı Notları..


Beşiktaş İspanya'da Barış Kupası adı altında güçlü takımlarla hazırlık maçları yapıyor. Bunlardan ilki Lyon maçıydı. Maçın tamamını izledim.Birkaç görüşümü yazmak istiyorum..

Beşiktaş bilindiği gibi diğer takımlara göre sezona geç başladı.Şu ana kadar çoğunlukla kondisyon ağırlıklı idmanlar yaptılar.. Taktik idmanları yapmaya yeni yeni başlamışlardır.Lyon maçında Orta sahayı çok iyi kapatan bir beşiktaş gördüm.Ern st-Cisse ikilisi varken Ernst daha önde Cisse daha arkada oynuyorlardı.Şimdi ise Fink biraz daha önde Ernst daha faydalı olacağı defansif önlibero mevkiinde oynuyor. Fink,Ernst kadar her tehlikede biten bir oyuncu değil. Ancak ikisi birbirini çok iyi tamamlıyor. Fink orta sahada ilk basan,pres yapan oyuncu ,açıkları kapatan oyuncu.. Fink ikili mücadelelerde çok güçlü,fiziki şarjları ve yatarak müdahaleleri çok iyi yapan,çok rahatsız eden bir oyuncu tipinde. Ernst Beşiktaş'ın hücum gücünün eksikliğinden dolayı geçen sene devamlı ileriye çıktı ve hücuma destek vermeye çalıştı. Bunları yaparken defansif anlamda orta sahanın gerisinde boş alanlar bıraktı. Bu sene onun bu görevini Fink yapacak ve Orta saha defansif anlamda çok güçlü olmuş. Fink'i bir çok özelliğiyle Tayfur Havutçu'ya benzetmek mümkün.

Maça geçelim ;Lyon devamlı kanatlardan oynamak zorunda kaldı.İsmail Sol bekte Erhan sağ bekte oynadılar. İsmail soldan ileriye çok nadir çıktı.Çıktığında da kademe hataları yapıp arkasına adam kaçırdı.İlginçtir Erhan devamlı sağdan bindirme yaptı.Sağdan en az 7-8 orta yaptı.Ama çok teknik bir oyuncu değil ortalar devamlı rakip oyunculara gitti.Orta saha da Yusuf serbest oynadı ve her hareketi olumluydu. Tello uzun zamandır çok kötü.. Bir de Bobo sorunu var.. Sahada var mı yok mu belli değil.. Bir an önce satılmalı..Belli ki aklı burada değil... Holosko yine orta sahanın sağında (harcandığı bölgede) oynadı ve vasatı aşamadı.. Belli ki bu sene forvet hattı Sağlıklı bir Nihat ve Nobre'den oluşacak.. Nobre ikinci yarıda oyuna girince Top Lyon yarısahasında kalmaya başladı.. O ana kadar Bobo hiç kendini göstermedi ve çok az topla buluştu.

Bu seneki değişiklikler ve ilk izlenimler..

1- Defans hattında Sivok-Ferrari ikilisi oynayacak gibi.. Maçına göre İbrahim Toraman birisinin yerine oynayıp yabancı hakkı başka mevkide kullanılır

2- Fink'in gelmesiyle Orta saha fiziksel açıdan çok güç kazanmış. Fink disiplinli,fiziği çok iyi,birebir mücadelelerde çok üstün, CM-DMF oyuncusu.. Oyun kurma özelliği zayıf,pas yüzdesi yüksek,asist özelliği az bir oyuncu.. Ernst gerçek yerine geçip defansif anlamda Beşiktaş'a güç katacak.

3- Yeni transferlerden İsmail Köybaşı(Solbek) çok tedirgin,heyecanlı gözüktü. İleriye neredeyse hiç çıkmadı..

4-Erhan (Sağbek) devamlı ileriye çıktı,cesaretli bir oyuncu olduğunu gösterdi ama sadece yedek olabilir bence..Zaten Stoper'de oynayabildiği için alternatif bir oyuncu olarak alındı..

5-Ofansif anlamda çok yetenekli,tek başına maç kurtarabilecek,asist ve çalım özelliği olan bir Ofansif ortasaha oyuncusunun gerekliliği bariz gözüktü. Ben bu tür oyuncuları pek tutmam bilirsiniz ama Fink yerine Ofansı da yapabilen bir oyuncu alınsaydı ve Tello gibi bir kanat oyuncusu daha olsaydı(Asist ve gol becerisi olan) hiç gerek yoktu..

Gelecek sene onbir nasıl oluşur?

Kanımca 4-3-3 sistemine devam edecek..

Rüştü
İ.Toraman-Sivok-Ferrari-İsmail
Fink-Yusuf-Ernst
Nihat-Nobre-Tello
Şu an kadrodaki isimlere göre böyle oluşur

Hiç yorum yok: